fbpx

Hundburar, Grindar

Medlem i

Kategorier

Hundburar, Grindar

Hundbur för bilen

Artfex hundbur är en tyst, säker och mångsidig bur med många genomtänkta detaljer för transport av din hund i bilen. Den är krocktestad och låsbar samt har en evakueringslucka bakåt. Den finns även som dubbelbur och hundbur med grind. Är du ute efter något mindre och en bur som är lättare att hantera hittar du även enklare, ihopfällbara transportburar hos oss. Hitta den bur som passar din bil och hund bäst, för att transportera din hund säkert och tryggt. Se till att din hund följer med i bilen och att den samtidigt mår bra!

Hur väljer du storlek på bur?

Enligt riktlinjer från Jordbruksverket skall hundburen med grind ha mått anpassade till sin hund.

Längden på hundburen skall motsvara hundens längd från sittbensknöl till nosspets när den står på fyra ben i normal position, taget gånger 1,10. För att få rätt bredd på hundburen tar du hundens bröstbredd gånger 2,5. Som tumregel ska hunden kunna ligga ner och vända sig obehindrat i bilburen.

Höjden på bilburen skall motsvara hundens höjd på toppen av huvudet när den står upp. Hitta din hundbur hos oss, och tveka inte att höra av dig om du har några funderingar! Vi prioriterar bästa service till våra kunder!