fbpx
Störst i Norden på hundgårdar
Fri Frakt och Fri Retur på Jaktkläder
Snabba och säkra Leveranser 3-5 dagar
Välsorterad Hund-, Jakt- och Fiskebutik

Lampor

Medlem i

Kategorier

Lampor

Eftersökslampor

Jakt i mörker ställer specifika krav på både jägaren och utrustningen som används, inte minst på eftersökslampan som är ett oumbärligt verktyg vid eftersök av bortsprunget vilt. Det krävs att lampans konstruktion är smidig och håller en hög kvalitet för att du som jägare inte ska hamna i en rent av farlig situation när du är ute i en mörk och snårig skog med ett skadat vildsvin i närheten.

Vad du ska tänka på när du köper eftersökslampa

Idag finns ett stort utbud av olika eftersökslampor på marknaden, och precis som med de flesta jakttillbehör är det svårt att ange en enda produkt som är helt optimal för alla situationer eftersom det beror på det tänkta användningsområdet. När du ska välja eftersökslampa finns det flera faktorer du bör ta hänsyn till för att göra ett medvetet val som du kommer att känna dig nöjd med under många år framöver.

Först och främst bör du ta ställning till om du vill ha en lampa med ett grönt eller vitt ljus. Fördelen med att välja en lampa med grönt ljus är att viltet ofta är mindre känsligt för grönt ljus än för vitt. I vintermiljöer känns det gröna ljuset dessutom ofta mer behagligt för våra mänskliga ögon.

Fördelarna med att använda sig av en lampa med vitt ljus är betydligt fler. Det är framför allt lättare att spåra blod med vitt ljus eftersom det gröna ljuset gör blodspåren svarta. Det är dessutom enklare för det mänskliga ögat att se i vitt ljus, vilket innebär att det krävs mindre energi från lampan för att få ett tydligt synfält med bra kontraster. Många eftersökslampor är försedda med två lägen som gör att jägaren kan växla mellan grönt och vitt ljus beroende på situation, vilket är det optimala alternativet om du har svårt att välja lampmodell.

När man letar efter en eftersökslampa är det lätt att haka upp sig på att man ska kunna se långt, men det finns även ett stort värde i att lampan ska ha en bred ljuskägla eftersom det förbättrar ditt mörkerseende. Lampan bör dessutom ha ett bra och smidigt fäste om den ska fästas på ett vapen. Här kan det vara bra att undersöka vilket fäste som passar bäst med just ditt vapen, om den känns klumpig att hantera finns risken att den blir liggande hemma.

Lundhs sortiment av eftersökslampor

Hos Lundhs finner du marknadens bästa eftersökslampor till bra priser. Vår målsättning är att kunna hjälpa er jägare som har höga krav på utrustningen ni använder, och samtidigt möta era specifika behov och önskemål. Därför har vi samlat pannlampor och vapenlampor som alla har gemensamt att de håller en hög kvalitet. Om du har några funderingar eller frågor kring våra produkter är du varmt välkommen att höra av dig till oss.