fbpx
Störst i Norden på hundgårdar
Fri Frakt och Fri Retur på Jaktkläder
Snabba och säkra Leveranser 3-5 dagar
Välsorterad Hund-, Jakt- och Fiskebutik

Hörselskydd

Medlem i

Kategorier

Hörselskydd

Hörselskydd för jakt

Oavsett om du är en erfaren eller nyexaminerad jägare behöver du ett säkert hörselskydd när du ska bege dig ut på jakt, och när du väljer hörselskydd är det verkligen viktigt att välja rätt. Idag gör hörselskydd mer än bara skyddar din hörsel från skador. De har ofta många andra smarta funktioner som underlättar och förhöjer upplevelsen av jakten på olika sätt. Här går vi igenom vad du ska tänka på!

Skyddets viktigaste funktion

För jakt och skytte krävs särskilt anpassade hörselskydd. Anledningen till att vanliga hörselskydd inte räcker är gevärsskottens ljudnivå som ligger på ungefär 150 dB (decibel), hela 65 dB över ljudnivån som är skadlig för människoörat. Ljuden från skotten är alltså något av det mest påfrestande du kan utsätta dina öron för, så för att den trevliga stunden i skogen inte ska ge dig men för livet är det viktigt att inte kompromissar på skyddets kvalitet. När du ska skaffa hörselskydd bör du vara helt säker på att det är anpassat för jakt, eftersom hörseln är något av det viktigaste du har.

Hörselskydd som kan mycket mer

Moderna hörselskydd kan ofta göra mycket mer än att skydda din hörsel, med funktioner som hjälper dig på flera smarta sätt under jakten.

Många jaktanpassade hörselskydd är till exempel försedda med medlyssning. Det innebär att hörselskyttet dämpar ljudet från gevärsskottet men samtidigt hjälper dig att höra övriga ljud från vildmarken bättre än när du inte har hörselskyddet på. Det gör att du varken vill eller behöver ta av dig hörselskydden, utan kan behålla dem på under hela jakten.

De flesta skydd kan även kopplas till din mobiltelefon och jaktradio via Bluetooth eller en särskild AUX-ingång. Här är det viktigt att välja rätt så att de kan kopplas till alla typer av jaktradios och mobiltelefoner, eftersom det vore tråkigt om du blir tvungen att byta hörselskydd när du skaffar en ny telefon.

För dig som jagar med hund finns hörselskydd som kan kopplas till hundpejlen. Det gör att du inte bara kan se var hunden befinner sig via GPS:en på hundens halsband, du kan även prata med hunden.

Hörselskydd från Lundhs

Vi har valt ut marknadens allra bästa hörselskydd, och dessutom till bra priser. Vår målsättning är alltid att hjälpa jägare och skyttar som har höga krav på utrustningen de använder, så när du väljer hörselskydd från oss kan du vara helt säker på att din hörsel får det skydd det behöver. Om du har ett specifikt behov eller önskemål är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta det optimala skyddet för just dig.