fbpx
Störst i Norden på hundgårdar
Fri Frakt och Fri Retur på Jaktkläder
Snabba och säkra Leveranser 3-5 dagar
Välsorterad Hund-, Jakt- och Fiskebutik

Jaktknivar/Multiverktyg

Medlem i

Kategorier

Jaktknivar/Multiverktyg

Jaktknivar

Idag finns det ett enormt utbud av jaktknivar på marknaden, och skillnaden i pris och kvalitet kan vara mycket stor. Som konsument bör du göra ett medvetet val när du ska införskaffa en kniv för att få ut så mycket som möjligt av ditt nya verktyg. En jägare kan hamna i många olika situationer ute i skogen, och det är viktigt att vara förberedd på allt som kan inträffa. Här går vi igenom vad du ska tänka på när du ska handla knivar för jakt eller friluftsliv.

Vad som utgör en bra jaktkniv

Det finns inget enkelt svar på frågan om vad som utgör den perfekta kniven eftersom det helt beror på ändamålet, och det finns för- och nackdelar med olika material och modeller beroende på vad kniven ska användas till. Däremot finns det några egenskaper som en bra jaktkniv har och som du bör hålla utkik efter när du är på jakt efter en ny kniv.

Stålet som knivbladet är tillverkat av bör vara av hög kvalitet för att kniven inte ska bli slö alltför snabbt vid användning. Vanligtvis är skivbladet gjort av helstål eller rostfritt stål och det finns en fördel med att använda sig av det sistnämnda – kniven rostar helt enkelt inte.

Knivbladets form är avgörande för hur smidig kniven kommer att kännas vid användning. Bladet bör vara cirka 10-11 cm och en aningen rundat eftersom ett rundat blad följer handens rörelse på ett mer naturligt sätt än ett rakt knivblad. Det innebär att risken för att skada köttet minskar när du använder dig av en kniv med ett rundat blad.

Greppets utformning har stor påverkan på knivens smidighet. Det bör vara i ett material som inte påverkas negativt av olika väderförhållanden eller om det är täckt med blod eller fett. Det är en fördel om greppet har ett fingerskydd – det motverkar att du ska skada dig på kniven.

Därför bör du investera i en bra kniv

Det finns flera anledningar till att investera i en kniv av hög kvalitet. Dels för att den inte ska bli slö när du behöver den som mest, dels för att den inte ska gå sönder. En sämre jaktkniv kan alltså skapa problem för dig när du är ute i skogen om den inte klarar av att leverera när den ska.

Lundhs sortiment av jaktknivar

Det som utmärker vårt utbud av knivar är att vi har valt ut marknadens bästa modeller som alla håller en hög standard. Vår målsättning är att kunna hjälpa dig som har höga krav på utrustningen du använder, och kunna förse dig med verktyg som du kan använda i många år framöver. Därför erbjuder vi allt från svampknivar till jaktknivar och tillbehör till bra priser. Om du har några funderingar kring vilken kniv som kan passa bäst för ett specifikt ändamål eller övriga frågor om våra produkter är du mer än välkommen att höra av dig till oss på Lundhs.