fbpx
Störst i Norden på hundgårdar
Fri Frakt och Fri Retur på Jaktkläder
Snabba och säkra Leveranser 3-5 dagar
Välsorterad Hund-, Jakt- och Fiskebutik

Åteljakt

En del av 

Kategorier

Åteljakt

Visar 1–24 av 40 resultat

Åteljakt

Anledningen till att åteljakt på vildsvin har blivit en så populär jaktform är att vildsvinsstammen har vuxit markant under de senaste åren. Förutom att åteljakt är ett effektivt sätt att begränsa stammens tillväxt och hindra vildsvinen från att förstöra åkrar skapar det ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om de smarta djuren och deras vanor.

Åtel är ett annat ord för foder, och åteljakt innebär att man använder sig av foder för att locka till sig djuren vid jakt. En åtelplats är en noggrant utvald plats som man på olika sätt har anpassat för att vildsvinen ska trivas och jakten underlättas. Förutom foderspridare med vegetabiliskt foder kan man även pensla tjära på ett närliggande träd som vildsvinen kan klia sig på.

Här nedan går vi igenom vad du behöver för att skapa en effektiv åtelplats för jakt på vildsvin.

Utrustning för åteljakt på vildsvin

Eftersom att vildsvin är nattaktiva djur som vanligtvis tar sig till åtelplatsen efter att mörkret har fallit är det viktigt att du har utrustning som förbättrar ditt mörkerseende. En ljuskänslig kikare kommer väl till hands under åteljakten, likaså en åtellampa som du monterar på åtelställningen eller kojan.

En åtelkamera är en kamera som bevakar åtelplatsen och som skickar mms, mail eller sms till dig när viltet befinner sig på platsen. Det gör att du lär dig mer om djurens rutiner och att det blir lättare att förutse när vildsvinet kommer att röra sig i området.

Utan en bra foderspridare är det svårt att skapa en framgångsrik åtelplats. Idag finns det modeller som är enkla att montera och ställa in så att en automatisk utfodring sker. Tänk på att fodra djuren med vegetabiliskt foder som majs eller vete.

Det finns dessutom tillbehör som gör åtelplatsen extra viltvänlig. Genom att pensla ett träd eller en stubbe med tjära blir platsen mer tilltalande för vildsvinen, de älskar nämligen att klia sig mot tjära. Ett annat knep för att locka vildsvinen till platsen är att droppa några droppar anisolja i närheten av åteln.

Lundhs utrustning för åteljakt

Vi har samlat högkvalitativ utrustning som vi själva använder vid åteljakt. Hos oss finner du allt från foderspridare, belysning, tjärautomater och andra smarta tillbehör för åteljakt på vildsvin. Vår målsättning är att kunna hjälpa er jägare som har höga krav på utrustningen ni använder. Om du har några funderingar kring utrustningen eller vad du bör tänka på när du ska skapa en åtelplats är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Lundhs.